Micro Delta

Micro Delta

Tarif doar pentru Microrezervaţie:
·         10 lei - adulţi
·         5 lei - elevi, studenţi
pentru copiii sub 5 ani intrarea este liberă

        În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1985 a intrat în circuitul public o Microrezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de cca 6 ha din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.
micro delta litoral


        Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gaşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari,capriori), care se regăsesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Rezervaţia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumete ale naturii şi specii rare cu o reprezentare tot mai redusă în biotopurile naturale.
         Unele exemplare au fost obţinute prin schimburi cu alte Grădini Zoologice iar altele au fost achiziţionate sau donate. Anual s-a reuşit reproducerea şi creşterea în captivitate a numeroase exemplare aparţinând unor specii variate (mufloni, cerbi lopătari). În 2010 a fost adus de la Dorici/Bulgaria un exemplar de cal mongol Equus prijewalsky.

zebre constanta
Sursa foto: dpnori.blogspot.ro
                     
         În cadrul Microrezervaţiei puteţi întâlni, într-un cadru natural deosebit, un număr de 46 specii cu un efectiv de peste 170 exemplare.

        Toţi aceşti "locatari" beneficiază de spaţii de "cazare" conform normativelor europene, tendinţa actuală fiind eliminarea platformelor betonate şi a barelor metalice împrejmuitoare. În prezent şi această secţie este în plină moderizare şi în continuă activitate de creştere şi diversificare a efectivelor. Se intenţionează ca acest cadru natural să devină nu doar o zonă de vizitare ci una de relaxare şi chiar agrement, de petrecere a timpului liber într-un mod educativ şi plăcut.

ferma de animale constanta

         În timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervaţiei puteţi admira coloniile de pelicani şi lebede plutind maiestuos. În sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiază de adaposturi încălzite.

         Pe lângă latura de agrement şi relaxare, la Microrezervaţie au loc şi vizite organizate ale elevilor şi studenţilor pentru completarea informaţiilor de biologie cu ajutorul specialiştilor noştri. Totodată, implicarea activă în programele de voluntariat, face ca iubitorii de animale să poată participa la hrănirea supravegheată a acestora încadrându-se în dieta stabilită pentru fiecare specie. În cadrul secţiei s-a iniţiat şi un Centru de salvare pentru adapostirea şi carantinarea exemplarelor aduse de diverse persoane, cu precadere în sezonul rece.